English Language

Bij de huisarts

Met alle vragen en klachten rondom Seksueel Overdraagbare Aandoeningen (SOA’s) kun je bij de huisarts terecht. Stel dat je onveilige seks hebt gehad en zorg over een SOA hebt, of dat je net in een nieuwe relatie stapt en je wilt weten hoe je ervoor staat, dan kan je hiermee naar de huisarts. Volgens de huidige richtlijnen zal je daar een advies op maat krijgen en kan je er (afhankelijk van de risico’s) op diverse SOA’s getest worden. Op Thuisarts.nl vind je meer betrouwbare informatie.

SOA zelftest

Voor soa-testen ben je het beste af bij je huisarts. Wil je niet naar een je huisarts gaan, dan kan een SOA zelftest een alternatief zijn. Doe dan de testwijzer. Op basis van de uitslag bestel je makkelijk en snel online de juiste soa-test. Het is exact dezelfde test die de huisarts gebruikt. De soa-testen zijn dus even betrouwbaar. 

Komt er uit de test dat het goed is om je op chlamydia te testen? Met onderstaande kortingscodes is de chlamydia test van Saltro Directlab geen € 31,50 maar € 26,- . Ga naar de webshop, bestel je chlamydia-test (man of vrouw) en vul bij betaling de relevante kortingscode in.

Kortingscode chlamydia-test voor de man: JMZBYREMXS  
Kortingscode chlamydia-test voor de vrouw: VBLSOOIFFZ

Kijk voor meer informatie op de website van Saltro Directlab.

SOA poli

De SOA poli van de GGD is er voor mensen die een duidelijk verhoogd risico hebben op een SOA. Dit zijn onder andere mannen die onbeschermde seks hebben met mannen, mensen die prostituees bezoeken of zelf werkzaam zijn in de prostitutie en mensen afkomstig uit gebieden waar HIV en hepatitis meer voorkomen. Deze mensen kunnen zich laten testen via de GGD/SOA poli of door de huisarts verwezen worden. De huisarts kan een goede risico-inschatting maken.